Zeestraat 1 Graauw € 400.000,- K.K.
414m3
324m2
1
103m2
D
1925

Paal is een buurtschap dat hoort bij het dorp Graauw. In 1840 stonden er in Paal 44 huizen met 412 inwoners. Tegenwoordig heeft dit buurtschap ca. 30 huizen en 80 inwoners. Tot in de 19e eeuw leefden de inwoners van Paal vooral van de mosselvangst, de visserij en het vletten van schoraarde. Door het op deltahoogte brengen van de zeedijk, wat in 1979 gereed is gekomen, is het oude haventje - omstreeks 1900 nog thuishaven van meer dan 80 mosselschippers - onder het huidige dijklichaam verdwenen. Sinds 1980 heeft het Paal een jachthaven.

Deze sfeervolle, authentieke vrijstaande woning met garage/berging, erf en tuin is gelegen op een prachtige landelijke locatie aan een dijk. Bijzonder is dat deze woning bestaat uit twee delen. De prachtig opgeknapte woning met tuin aan de zijkant en aan de overkant de garage met daarachter nog een tuin en een slaaphuisje met badkamer, die dienst doet als gastenverblijf. De woning is volledig gerenoveerd en verduurzaamd met behoud van authentieke elementen, een pareltje voor liefhebbers van rust, authenticiteit en comfort. Er bevinden zich in deze woning maar liefst 3 warmtepomp units die zowel kunnen koelen als verwarmen.

Begane grond

Vroeger waren het twee huizen die op een zeer smaakvolle manier zijn samengevoegd. Je komt binnen in de keuken, het hart van de woning, met rechts de comfortabele zitkamer en links de eetkamer. De oude balken onder het plafond zijn behouden gebleven en geven de ruimtes direct de warme sfeer die je graag wilt.

De vloer op de begane grond is volledig vervangen door een dubbel geïsoleerde betonnen vloer en voorzien van vloerverwarming. Daaroverheen ligt een prachtige eikenhouten vloer. De smaakvolle keuken is uitgerust met diverse inbouwapparatuur waaronder een 5-pits gaskookplaat, afzuigkap, combi oven/magnetron, vaatwasser en koelkast. In de keuken zit ook de toegangsdeur naar de kelder. Achter de keuken bevindt zich verder nog een halletje met toegang tot het toilet.

De sfeervolle woonkamer is licht en ruimtelijk en de gashaard is een van de blikvangers in deze ruimte. De vide maakt de ruime woonkamer extra interessant en de schuifpui aan de achterzijde geeft rechtstreekse toegang tot de tuin. Met een geïntegreerde ladder bereik je de halfopen ruimte boven de woonkamer met de cv-ruimte daarachter. De woonkamer is voorzien van een warmtepomp.

Aan de linkerzijde van de keuken bevindt zich de eetkamer. Hier is de oude schouw met oudhollandse tegeltjes en smeedijzeren potkachel de blikvanger. Met drie treden bereik je de achter de eetkamer gelegen opkamer. Deze is ingericht als kastruimte met deels open en deels gesloten kasten. Hier vind je ook de trap naar boven.

1e verdieping

De bovenverdieping aan de linkerzijde van de woning bereik je met de vaste trap. De grote open ruimte is opgedeeld in 3 delen. Hier vind je de ruime slaapkamer met dressing, douche en toilet. Rechts hiervan is nog extra bergruimte voorzien. De tussenverdieping dient als bijkomende dressing met kastruimte. Ook op deze etage hangt een warmtepomp. 

Tuin

Aan de zijkant van de woning ligt een beschut terras met een gepolierde betonnen vloer in de kleur van blauwe steen. Onder de betonnen vloer loopt een drainage, welke is aangesloten op het riool. Aan de achterzijde van de woning is een dijk en aan de straatzijde een stenen muur met een dubbele houten poort die toegang geeft naar de straat. Alles in stijl en zeer smaakvol uitgevoerd.

Bijzonderheden

Aan de overkant van het doodlopende straatje ligt dan het tweede deel van de woning, de houten berging met tweede tuin en gastenverblijf. Als je door het poortje de tuin inloopt waan je je in een klein paradijs. De sfeervolle bomen, groene heggen en het sfeervolle slaaphuisje zijn superschattig. Het gras is nergens groener dan hier en je zit hier heerlijk privé. Het gastenverblijf bestaat uit een open ruimte met bed en ruimte voor een zitje. De ruimte wordt verwarmd en gekoeld door de warmtepomp. Binnen ligt de mooie eikenvloer en buiten een ruim terras van blauwgrijze keramische tegels.

Aan de achterkant van de houten berging is een badkamer gemaakt die bij het gastenverblijf hoort. Ook hier ligt de mooie eikenvloer. De badkamer is smaakvol ingericht en bevat een douche, wastafelmeubel en toilet.

De grote garage/berging is opgedeeld in drie vertrekken; de badkamer aan de achterzijde die via de tuin van de gastenverblijf toegankelijk is en de twee bergingen aan de straatzijde. In de kleine berging hangt de omvormer van de 9 zonnepanelen die op dit dak liggen en de grote berging heeft openslaande houten deuren zodat deze ook als garage gebruikt kan worden.

Verduurzaming:
- Voorzien van warmtepompen
- Dubbel geïsoleerde betonnen vloer
- Vloerverwarming


D

Wilt u een notitie aanmaken bij dit object of wilt u deze volgen, maak dan gratis een (zoek) profiel aan om van deze en meer extra's te profiteren!

Reageer direct Delen op Facebook Download brochure

Plattegrond

Plattegrond afbeelding Plattegrond afbeelding Plattegrond afbeelding Plattegrond afbeelding Plattegrond afbeelding Plattegrond afbeelding

Kadaster

Kadaster afbeelding

Bezichtigen

Aanvraag Bezichtiging: Zeestraat 1 - 4569tg - 400.000,- K.K.


Welke kleur heeft onderstaande 'Verstuur' knop?